fbpx

Візит президента Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології до Львова

Візит президента Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології до Львова 0 comment

Вдалим прикладом взаємодії українських та іноземних дослідників став візит президента Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології Lloyd Reeve-Johnson та колишнього президента асоціації 2000-2009 років Arturo Anadon до Львова.

Вчені світового рівня приїхали до міста Лева на запрошення Юрія Косенка – Почесного Амбасадора Львова, доктора біологічних наук, заступника директора з зовнішньо-економічних зв’язків та міжнародної наукової інтеграції. Протягом багатьох років пан Юрій є членом ЄАВФТ (Європейської асоціації ветеринарної фармакології та токсикології), неодноразово брав участь у конгресах асоціації, представляв Україну. Він активно працював над тим, щоб про українську науку світ дізнався більше, щоб місто Львів стало науковим центром, де збираються міжнародні дослідники. Найбільше зусиль було докладено до того, щоб 15 міжнародний конгрес ЄАВФТ відбувся у Львові у 2021 році. Спершу, спільно з Львівським конференц-бюро подали заявку, представили місто на попередньому конгресі у Вроцлаві.  Згодом провели ряд зустрічей з місцевими партнерами, владою.

Результатом плідної праці став візит президентів ЄАВФТ до Львова, який свідчить про  те, що місто є лідируючим претендентом на проведення міжнародного конгресу. Під час перебування у Львові професори ближче познайомилися з культурними, науковими можливостями міста. Вони провели переговори з локальними партнерами з Державного науково-дослідного контрольного інституту ветеринарних препаратів та кормових добавокЛьвівського національний університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, відвідали різноманітні локації для проведення конгресу (Львівський національний університет імені Івана ФранкаАрену Львів, відпочинковий комплекс Park of Rest, Будинок Вчених, Львівську оперумузейно-культурний комплекс пивної історії – Львіварняконцертний хол МалевичPremier Hotel DnisterBank Hotel LvivPanorama HotelHotel Citadel Inn.

Дослідники позитивно відгукнулися про Львів, бачать багато переваг у тому, щоб конгрес у 2021 році відбувся саме тут.

Фінальне рішення буде оголошено вже за два тижні. Сподіваємося на позитивний результат. Віримо, що вже найближчим часом наше місто матиме можливість на декілька днів стати науковою столицею, до якої завітають дослідники в галузі ветеринарної фармакології та токсикології з усіх куточків світу.

Поширити: