fbpx

Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, виступила на Translating Europe Forum

Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, виступила на Translating Europe Forum Коментарі Вимкнено до Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, виступила на Translating Europe Forum

9-11 листопада у Брюсселі відбувся Translating Europe Forum. Тетяна Струк, CEO “Лінгвістичного центру” керівник програми CLEAR Global/Перекладачі без кордоні, відкрила форум доповіддю про Україну, спільноту українських перекладачів, що працюють під час війни. 

Емоційний та інформативний виступ пані Тетяни можна переглянути на ютуб-каналі форуму.

Після двох років онлайн Translating Europe Forum (#2022TEF) відбувся у Бельгії у гібридному форматі. Форум зібрав експертів мовної індустрії, щоб обговорити гострі питання технологій перекладу, якості даних, доступності, навичок перекладачів. Особлива увагу була прикута до перекладу у кризових ситуаціях. 

Фахівці ділилися досвідом та обговорювали якими труднощами стикаються перекладачі, коли мають справу з масовим напливом людей, що потребують розуміння іншої мови під час кризи. Експерти галузі також дискутували про те, чим можуть допомогти технології під час складних ситуацій, як задовольнити людей з особливими потребами, чи мають перекладачі йти на компроміс із якістю перекладу заради швидкої комунікації чи низька якість принесе більше шкоди, ніж користі.

Поширити: