fbpx

Андрій Трохимчук, Почесний Амбасадор Львова, організував конференцію дослідників

Андрій Трохимчук, Почесний Амбасадор Львова, організував конференцію дослідників Коментарі Вимкнено до Андрій Трохимчук, Почесний Амбасадор Львова, організував конференцію дослідників

20 вересня 2021 року в Актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулося урочисте відкриття першої Всеукраїнської конференції наукових дослідників. Захід зініційований Виконавчою радою Української науково-дослідницької асоціації у партнерстві з Науковим комітетом Національної ради з питань розвитку науки і технологій та Національним фондом досліджень України. Головний ініціатор  – Почесний Амбасадор Львова Андрій Трохимчук. 

Мета Всеукраїнської конференції наукових дослідників – зібрати разом активних українських наукових дослідників – представників різних наукових напрямів і надати їм майданчик для виступів та дискусій як щодо актуальних проблем відповідних наукових напрямів у рамках спеціалізованих наукових сесій, так і для обговорення важливих/актуальних питань та проблем, пов’язаних із функціонуванням наукової сфери України в цілому у форматі пленарних сесій та панельних дискусій.

Після урочистого відкриття, яке модерував провідний науковий співробітник Інституту фізики конденсованих систем Національної академії наук України Андрій Трохимчук, конференція продовжила роботу у форматі пленарного засідання. Спікери поділилися своїми напрацюваннями та ідеями щодо проблем і перспектив системи фінансування науки в Україні та пріоритетів розвитку наукової сфери загалом. Переглянути трансляцію пленарного засідання можна за посиланням.

В рамках секційних засідань відбувся круглий стіл «Менеджмент фінансової підтримки наукових досліджень в Україні». Також учасники конференції змогли  долучитися до панельної дискусії «Ветеринарні препарати та кормові добавки: сучасні підходи» та до інших обговорень, зокрема, щодо медико-генетичних проблем репродуктології.

До слова, тематика конференції передбачає участь представників усіх наукових напрямків, за якими в Україні проводяться активні наукові дослідження. З цією метою в рамках конференції передбачено три секції: секція природничих, технічних наук та математики (фізика і астрономія, хімія, математика, інформатика, науки про землю, технічні науки, матеріалознавство); секція біології, медицини та аграрних наук (науки про життя включно з загальною та молекулярною біологією, медичні науки, біотехнології, екологія, аграрні науки); секція соціальних та гуманітарних наук (соціогуманітарні, економічні науки).

Програмою було заплановане справжнє різноманіття наукових  заходів, частина з яких відбулася на території хімічного та фізичного факультетів Львівського університету: «Всеукраїнський симпозіум з органічної та медичної хімії», круглий стіл «Якісна освіта з природничих дисциплін та проривні наукові дослідження: чи можливе щось одне з них без іншого?», а також робота у секціях «Фундаментальні проблеми квантової механіки, квантова інформація та квантові обчислення», «Конденсовані речовини під дією дисипації та квантових вимірювань: нові ефекти, нова теорія, застосування до квантових обчислень», «Контактна механіка».

Матеріал: прес-служба ЛНУ ім. Івана Франка

Поширити: