fbpx

Роман Кізима, Почесний Амбасадор Львова, став керівником клініки трансплантації кісткового мозку

Роман Кізима, Почесний Амбасадор Львова, став керівником клініки трансплантації кісткового мозку Коментарі Вимкнено до Роман Кізима, Почесний Амбасадор Львова, став керівником клініки трансплантації кісткового мозку

15 лютого у КНП ЛОР «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» відкрили Клініку трансплантації кісткового мозку у дітей. Керівником клініки став Почесний Амбасадор Львова Роман Кізима.

Проєкт втілювали в життя в партнерстві з благодійним фондом «Запорука», за фінансової підтримки фундацій «Fondazione Rosa Pristina» (Італія), «Soleterre» (Італія) та професійної асоціації дитячої онкогематології Італії «Associazione Italiana di Ematologiae Oncologia Pediatrica» (AIEOP).

Тут працюватимуть 12 спеціалістів, які проходили стажування в США та Канаді, Японії, Європі, в структурах ВООЗ.

Щороку щонайменше 200 дітей та підлітків в Україні потребують трансплантації кісткового мозку (аутологічної, алогенної). З них приблизно 50-75 – мешканці Західного регіону та 15-20 – мешканці Львівщини. З огляду на це, у Центрі ініціювали створення підрозділу трансплантації кісткового мозку.

Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» є найпотужнішою медичною установою у Західному регіоні України з лікування дитячої онкології та гематології. Щорічно понад 200 дітей з усіх областей України, які страждають від онкологічних захворювань, отримують високофахову допомогу в ЗУСДМЦ.

Інформація та фото: сайт ЛОДА

Поширити: