fbpx

Почесні Амбасадори Львова на інформаційно-дипломатичному фронті війни

Почесні Амбасадори Львова на інформаційно-дипломатичному фронті війни Коментарі Вимкнено до Почесні Амбасадори Львова на інформаційно-дипломатичному фронті війни
Світова конференц-індустрія як і весь західний світ поділився на тих, хто визнає війну росії проти України, висловлює підтримку, перестає працювати з росією, і тих, хто ще чекає, підбирає слова, і сподівається, що все минеться. Побажаємо їм швидко оговтатися, стати на бік України. А зараз закцентуємо увагу на тих, хто вже включається в процес ізоляції росії. 
Багато зусиль на інформаційно-дипломатичному фронті докладають Почесні Амбасадори Львова. Ось лише декілька важливих моментів, що вдалося досягнути:
  • Ірина Сенюта з колегами звернулися до Європейська асоціація медичного права підтримати Україну. На засіданні EAHL (Європейська асоціація медичного права) ухвалила резолюцію, в якій підтримала Україну, засудила вторгнення росїї, зокрема порушення принципів медичного нейтралітету, виключила представництво росії з аосціації, а також звільнила від сплати членських внесків українських членів EAHL на 2022 рік.
  • Григорій Дмитрів опублікував звернення ECM (Європейська Кристалографічна Асоціація), в якому асоціація осудила війну росії в Україні, наголосила, що без змін планує провести у Львові свій конгрес у 2025 році.
  • Федір Юрочко звернувся з проханням до ESPO (Європейське Товариства Дитячої Оториноларингології)  щодо виключення росії зі списку своїх членів. Товариство підтримало прохання Амбасадра.
  • Оксана Заячківська повідомила, що WMA (Світова медична асоціація) та CPME (Постійний Комітет лікарів Європи) виступили з підтримкою України і українських лікарів. Також ASPHER (Асоціація шкіл громадського здоров’я в Європейському регіоні) припинила співпрацю зі школами та університетами росії. Британське Фізіологічне товариство надіслало лист підтримки Україні. Crossref (Об’єднання видавців наукових публікацій) підтримали Україну у російсько-укрїнській війні, надіслали лист-підтримки до членів НТШ.
  • Андрій Базилевич звернувся з проханням до медичних органазацій щодо надання медикаментів для України. Європейський форум медичних асоціацій (EFMA), Всесвітня медична асоціація (WMA), Постійний комітет європейських лікарів (CPME) та Ізраїльська медична асоціація (IMA) передадуть медичної допомоги на понад 1 мільйон євро.
  • Роман Кізима, Андрій Кузик стали організаторами перевезення онкохворих дітей на лікування до лікарень в ЄС. Від початку війни вдалося організувати 8 конвоїв з дітьми.
  • Юрій Косенко долучився до отримання допомоги від Державної продовольчої та ветеринарної служби Литви, а також від  литовських компаній виробників та дистриб’юторів ветеринарних препаратів, які відгукнулися та надали Україні допомогу з ветеринарними препаратами для підтримки тваринництва та захисту здоров’я тварин в регіонах, які постраждали під час ведення бойових дій.
Поширити: