fbpx

Андрій Кузик, Почесний Амбасадор Львова, провів першу трансплантацію нирки дитині у Львові

Андрій Кузик, Почесний Амбасадор Львова, провів першу трансплантацію нирки дитині у Львові Коментарі Вимкнено до Андрій Кузик, Почесний Амбасадор Львова, провів першу трансплантацію нирки дитині у Львові
У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі вперше провели трансплантацію нирки дитини. Серед лікарів, що взяли участь в процесі пересадки – Почесний Амбасадор Львова Андрій Кузик. 
ЗСДМЦ спільно Львівською обласною клінічною лікарнею вперше провели трансплантацію нирки дитині від родинного донора. Реципієнтом стала 13-ти річна пацієнтка, яка хворіла на вроджену ваду розвитку нирок та перебувала на діалізі. Донором для неї став її батько. Стан дитини та її тата стабільний, вони перебувають під цілодобовим спостереженням команди лікарів. До цього, здебільшого, такі оперативні втручання рутинно виконувались закордоном, що потребувало збору неймовірних сум коштів батьками та благодійниками.
Відтепер ЗСДМЦ на постійній основі буде проводити такі оперативні втручання.  Двигуном цього процесу виступила злагоджена праця мультидисциплінарної команди лікарів.
Поширити: