fbpx

Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, організувала перекладацький конкурс

Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, організувала перекладацький конкурс Коментарі Вимкнено до Тетяна Струк, Почесна Амбасадорка Львова, організувала перекладацький конкурс

15 травня відбувся фінал всеукраїнського конкурсу перекладачів «Львів Європейський». Цього року – онлайн.  Учасники написали фінальний переклад, виконали інтерактивні завдання, зустрілися з діячами перекладацької та культурної галузі України. Серед доповідачів – Віктор Морозов, Катерина та Анатолій Пітики, Ірина Лєбєдєва, Світлана Брєгман. Переможці отримали квиток на найбільшу перекладацьку конференцію України «UTICamp-2021» та інші цінні призи.

Конкурс започатковано у 2004 році, охоплює понад 700 школярів та студентів щороку. За 16 років проведення в ньому взяли участь понад 15 000 учасників зі всієї України. Цього року подія справді феєрична, адже це перший конкурс перекладачів, який об’єднав студентів і старшокласників. Організатор конкурсу — перекладацька компанія повного циклу «Лінгвістичний центр», її керівник – Почесна Амбасадорка Львова Тетяна Струк. Переклади здійснюються з 6 мов: англійська, французька, іспанська, німецька, польська та чеська.

«Львів Європейський – це не тільки справжнє свято, це також унікальна можливість визначитись, чи хочете ви бути у сфері перекладу. Ми закликаємо наших учасників досліджувати можливості навколо, діяти, постійно навчатися та пробувати, пробувати, пробувати!» — розповідає Анастасія Струк, координаторка конкурсу.

Конкурс відбувся за підтримки Львівського конференц-бюро в рамках програми «Пакет підтримки».

Довідка. «Львів Європейський» — це всеукраїнський конкурс перекладачів серед школярів (2004–2019) та студентів (2020).  Мета — привернути увагу молоді до вивчення іноземних мов, заохотити та підтримати її у виборі перекладу як сфери професійної діяльності, побудувати й зміцнити молодіжну спільноту мовних фахівців, а також створити платформу самовираження та особистісного росту за допомогою альтернативних джерел навчання.

Поширити: